Eerste Lijns Psychologen – ik zoek

[email protected]

wat ?

Laagdrempelige eerstelijns psychologische zorg bij jou in de buurt

hoe ?

Iedereen heeft recht op toegang tot psychologische zorg zodra de behoefte daartoe bestaat. De stap zetten naar hulp hoort zo klein mogelijk te zijn. Daarom neemt het RIZIV het grootste deel ten laste van de kostprijs van de consultaties van psychologen die de overeenkomst “eerstelijns psychologische zorg” getekend hebben. Deze psychologen zijn beschikbaar bij jou in de buurt, niet enkel in hun consultatieruimte maar ook op plaatsen waar je regelmatig langskomt.
Je moet in orde zijn met je ziekenfonds om van dit aanbod gebruik te kunnen maken. Verder zijn er geen administratieve stappen. Neem contact met een psycholoog op de lijsten die je vindt op www.psybru.be en breng je identiteitskaart mee naar de afspraken. Op de lijsten zie je de verschillende talen die de psychologen spreken. Ze kunnen ook beroep doen op tolken.

werking

De eerste sessie is gratis. Vervolgens betaal je 11€ per individuele sessie (4€ voor rechthebbenden van de verhoogde tegemoetkoming) en 2,5€ per groepssessie.

werkingsgebied

De eerstelijns psychologen (ELP) zijn werkzaam in het hele Brusselse gewest. Hieronder vind je een kaartje van eerstelijns psychologen die enkel met volwassenen werken (in het blauw) en psychologen die met kinderen en jongeren werken (in het geel). De meerderheid van die laatsten werkt ook met volwassenen.

Je vindt de volledige contactgegevens van de Brusselse psychologen op www.psybru.be.

over ELP

Je vindt meer informatie over ELP op de RIZIV-webpagina voor patiënten: Eerstelijns en gespecialiseerde psychologische zorg in een netwerk voor geestelijke gezondheidszorg en voor het Brussels gewest op www.psybru.be.