Actualités

Naar het overzicht >

Groupe de lecture NACHTUIL – 02/09 – COLLABORATION

Na een welverdiende vakantie komt de leesgroep Nachtuil zaterdag 2 september 2023 opnieuw bijeen rond het thema collaboratie.

Wat is de bedoeling van de leesgroep Nachtuil?

De leesgroep Nachtuil is een open groep voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die telkens de eerste zaterdagvoormiddag van de maand elkaar ontmoeten om samen te lezen rond een bepaald thema. We vertrekken altijd vanuit teksten, in verschillende genres, meestal gecombineerd met gedichten. Bedoeling is om tot een gesprek te komen over wat ons raakt, wat we herkennen, over emoties. Niemand is verplicht om te praten, maar iedereen krijgt er de ruimte voor. 

Veel Vlaamse & Nederlandstalige auteurs hebben over het thema ‘collaboratie’ geschreven. 

Door deze problematiek werden gemeenschappen/dorpen soms letterlijk in twee kampen verdeeld. Ook binnen families of tussen familieleden, bloedverwanten zorgden het soms voor breuklijnen.

We hebben dus teksten genoeg om uit te kiezen.

Spijtig genoeg door de grondige werken in Circuit kunnen we niet meer terecht in ons vertrouwd lokaal in Circuit en zijn we op zoek gegaan naar een andere locatie.

De activiteiten vanaf september 2023 gaan vanaf nu door in de Hovenierstraat 45 te 1080 Sint-Jans-Molenbeek.

Alle informatie over de leesgroep Nachtuil vind je terug op onze eigen FB-pagina of op de website van UilenSpiegel vzw – zie: www.uilenspiegel.net

PRAKTISCH
Van: 1O u tot 12u
Waar: Hovenierstraat 45, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Bereikbaarheid: Via metrohalte Ribeaucourt: metrolijn 2/6 of metrohalte Graaf van Vlaanderen metrolijn 5 en dan nog even te voet

Deelname aan de activiteit is gratis

CONTACTGEGEVENS
e-mail: [email protected]
Tel.: Eliane (groepsbegeleider) 0495/ 30 87 52

Als  je wilt komen, graag een seintje (per mail of telefonisch) op voorhand