Kalender

DEBAT – Psychiatrie, urgentie en crisis

Op donderdag 26 april 2018 organiseert HERMESplus een debat voor personen werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en hulpverlening.

Het debat wordt gemodereerd in het Frans en het Nederlands.

Crisis en urgentie in de psychiatrie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Spreken we over hetzelfde ?

PSYCHIATRIE, URGENTIE EN CRISIS
Achter deze 3 woorden schuilen heel wat onzekerheden. Is de situatie wel degelijk urgent ? Wanneer mogen we zeggen dat een crisis gedaan is ? En, de pijn waarmee de persoon zit, hoort die thuis in de psychiatrie of moeten we het anders aanpakken ?

Met al deze vragen kampen de personen die geconfronteerd worden met noodsituaties, zowel eerstelijnsdiensten, de mobiele teams, de potentiële patiënten, evenals ouders, families en naasten, magistraten, politie,… Iedereen probeert vanuit zijn ervaringen en expertise de situatie te reconstrueren en richting te geven in vaak moeilijke omstandigheden. Iedereen die betrokken is, wil de persoon in kwestie zo goed mogelijk helpen en beschermen vanuit zijn doelstellingen. Maar deze zijn daarom niet altijd op elkaar afgestemd en verenigbaar.

In dit debat zetten we verschillende actoren die begaan zijn met crisis en urgentie in psychiatrie rond de tafel en voeren we de discussie aan de hand van reële situaties. We brengen de verschillende visies en invalshoeken samen om deze beter te begrijpen en misschien ook een akkoord te bereiken over enkele meningsverschillen.

PANELLEDEN
Gérard Deschietere, Nadia MahjoubJan SnackenMilan Roex

MODERATOREN
Sara VandekerckhoveNicolas Marquis

downloadbare pdf : Psychiatrie, urgentie en crisis


26 apr 2018
20:00 - 20:00
CGG – deelwerking Kruidtuin
Haachtsesteenweg 76
Sint-Joost-ten-Node

Kaart wordt geladen...

Verwante functies bij dit event: