Functies

Naar het overzicht >

F2a – Mobiel crisisteam: TANDEMplus

contactpersoon : Steven Van der Auwera
contact : [email protected]


Het netwerk HERMESplus heeft een team opgestart voor mobiele crisiszorg
TANDEMplus, in het kader van de hervormingen 107 van de geestelijke gezondheidszorg.

TANDEMplus wil zich concentreren op cliënten in crisis (18 – 65 jaar), die niet of moeilijk in een zorgcircuit geraken, en waarbij een huisbezoek aangewezen is voor een aangepaste oriëntatie in de zorg. De zorgperiode is intensief en kort in tijd (max. een maand).  Ze is erop gericht om een zorgnetwerk rond de cliënt op te bouwen of te herstellen.

TANDEMplus wordt ingezet op vraag van een arts of een hulpverlener. De eerste ontmoeting met een medewerker van TANDEMplus heeft plaats in aanwezigheid van de hulpverlener die de aanvraag deed en de gebruiker. Een hulpverlener van een organisatie, die actief is in de zorg uit de omgeving van de gebruiker,  zal later deelnemen aan de bijeenkomsten. TANDEMplus kan gedurende een korte periode intensief zorg bieden en, via  het netwerk van HERMESplus, aansluitend langdurige zorg organiseren.

Telefonisch onthaal – 02 201 22 00 – elke werkdag van 9.00-15.00u

Voor informatie over oriëntatiemogelijkheden rond psychiatrische zorg of om de tussenkomst van het mobiel crisisteam TANDEMplus te vragen, kan je ook terecht op volgend nummer :
T 02 201 22 00